Pretraži ovaj blog

četvrtak, 25. veljače 2016.

Recenzija - Issa krema za ruke

Danas vam donosim kratku recenziju o kremi za ruke Issa


Radi se o hranjivoj i zaštitnoj kremi za ruke s bademovim uljem (kao što možete pročitati na slici) zagrebačkog proizvođača kozmetike Milla.
Davnih dana koristila sam ovu kremu i sjećam se da mi je bila jako dobra no kako je ne viđam po trgovinama potpuno sam zaboravila na nju i okrenula se dostupnijim kremama.
Nedavno sam prolazila kraj trgovine Milla u zagrebačkoj Malešnici i odlučila pogledati proizvodi li se još uvijek. Bilo mi je drago vidjeti da još uvijek postoji :)
Dostupna je u tri veličine: 75 ml (12 kuna), 100 ml (15 kuna) i 200 ml (oko 20 kuna)
Ja sam odabrala ovu od 100 ml jer sam prije imala onu od 200 ml i sjećam se da mi je to pakiranje bilo pomalo nezgrapno.

Miris i tekstura:
Teško mi je riječima opisivati mirise, a mirisi su i tako subjektivna stvar. Miris je mrvicu jači, ali nije neugodan i ne zadržava se dugo pa mi ne smeta.
Krema je bijele boje, malo gušće teksture i lako se razmazuje






Što kaže proizvođač i sastojci kreme:


Moje mišljenje:
Krema mi se sviđa, prilično je masna, ali se relativno brzo upija i ostavlja lagani zaštitni sloj. Nakon mazanja, ruke duže vrijeme ostaju nahranjene i baršunaste. Nisam sigurna hoće li mi odgovarati za ljeto, ali za hladne dane je izvrsna. Iako ova zima nije pretjerano hladna, centralno grijanje čini svoje, a i trenutno sam u fazi svakodnevnog lakiranja noktiju, što onda neminovno povlači za sobom i svakodnevnu upotrebu acetona tj. skidača laka, pa mi ruke i kožica oko noktiju nisu baš u najboljem stanju. Moram ih mazuckati svako malo, potrebno mi je nešto masno, ali bez onog neugodnog ljepljivog osjećaja i to sam pronašla u ovoj kremici.
Koje biste vi kreme za ruke preporučili i jeste li probali Issa kremu?








srijeda, 24. veljače 2016.

Scratch of Sweden Silver Pearl + Matte Top Coat

Malo prije Valentinova sudjelovala sam u natječaju na Instagramu koji su pripremile dvije drage cure u suradnji sa švedskim proizvođačem lakova Scratch of Sweden. Zadatak je bio kopirati jednu od dvije manikure. Nevjerojatno, ali istinito, ja sam bila jedna od dvije dobitnice ovog natječaja ;)
Nagrada je stigla u rekordnih tjedan dana nakon proglašenja dobitnica, a u ovom postu predstavljam vam kombinaciju koja me oborila s nogu - Scratch of  Sweden Silver Pearl lak i Matte Top Coat:



Nikada prije nisam čula za ovaj brand, ali presretna sam što imam priliku isprobati ove divote. Silver Pearl lak je odlično pigmentiran, skoro da bi mogao proći kao jednoslojac, ali sam išla na sigurno i stavila dva tanka sloja. Uvjerena sam da će biti odličan za pečatiranje, ali to tek trebam isprobati :)
Iako sam vjerojatno već negdje spomenula, ponovit ću još jednom - obožavam mat nokte!
Do sad sam koristila Alessandro mat nadlak s kojim sam bila prezadovoljna, ali se opasno približio kraju bočice tako da mi je ovaj mat nadlak stigao kao naručen, a na prvo lakiranje čini se čak i bolji od Alessandra :)
Pokazat ću vam i cijeli sadržaj paketića koji sam osvojila i naravno manikuru koja je zaslužna za to:

Ulje za njegu, Nadlak za brzo sušenje, Silver Pearl lak, Mat nadlak, Vodič
za njegu noktiju sa popisom svih proizvoda Scratch of Sweden :)

Za ovu manikuru sam koristila:
China Glaze Purple Panic i White Out
Glitter iz Hobby shopa
El Corazon Cuticle defender - da lakše skinem šljokice :)
Beauty UK Pink Orchid
Creative Shop pečat i strugalicu

I za kraj još malo fotki današnje manikure kojoj se ne mogu dovoljno nadiviti iako je tako jednostavna ;)





ponedjeljak, 22. veljače 2016.

I opet... životinjska manikura :)

Iako sam prošli tjedan radila i neke druge manikure koje, vjerovali ili ne, nisu bile sa životinjskim uzorcima, niti jedna mi se nije dovoljno svidjela da bih je stavila na blog, no ako vas zanimaju možete ih pogledati na mom instagram profilu (@lunaaaaaatica)
Niti ova manikura nije ništa posebno, ali volim ove boje (neki bi možda rekli neboje) i pečat pa je želim predstaviti s kojom sličicom više:




Što sam sve koristila:
El Corazon Active Bio-gel bazni lak
China Glaze - White Out
Dance Legend Magnetic Top Coat i pripadajući magnet (ne previše uspješno jer efekt nije gotovo uopće vidljiv, morat ću još vježbati, ali ima potencijala)
Konad pločicu za pečatiranje m78
Creative Shop pečat i strugalicu
El Corazon Top Coat Like Gel

Pozdravljam vas uz još nekoliko sličica ;)




 

četvrtak, 18. veljače 2016.

Born Pretty BP-59 + Golden Rose

Evo opet malo životinjica, ovaj put su u pitanju mačke sa Born Pretty pločice BP-59



Za ovu manikuru koristila sam:
Golden Rose Matte 15 (zeleni)
Golden Rose Matte Velvet 107 (ljubičasti)
Born Pretty Clear Jelly pečat (koji se pokazao kao pun pogodak za centriranje malih uzoraka)
Točkalica

Sa Golden Rose zelenim lakom sam imala malo problema sa nanošenjem prvog sloja, mislila sam da neće ništa valjati jer se počeo razmuljavati, ali drugi sloj je to ujednačio da izgleda pristojno :)
Ako volite pečatirati male sličice koje ne pokrivaju cijeli nokat svakako nabavite jedan od ovih prozirnih pečata jer znatno olakšavaju posao centriranja ;)

Pozdravljam vas uz još pokoju sliku (gornja slika je slikana s blicem, a donje bez blica pri jačem osvjetljenju)





srijeda, 17. veljače 2016.

Born Pretty BP-L020 (opet) + Golden Rose Magnetic 104

Prije dosta godina, kada je izašao Essence magnetni lak, oduševljeno sam ga kupila, odmah isprobala i gadno se razočarala. Nije bilo apsolutno nikakvog efekta i više nisam imala želju probavati magnetne lakove.
U posljednje vrijeme stalno nailazim na manikure s Masura magnetnim lakovima i divim se njihovoj ljepoti :)
Vidjela sam da postoje Golden Rose Magnetic lakovi, kojih ima za kupiti kod nas, i prema recenzijama su se činili OK pa sam ih odlučila isprobati. U Golden Rose dućanu u košarici s 50% popusta nalazilo se nekoliko Magnetic lakova, uzela sam jedine dvije boje koje su bile na raspolaganju, zelenu i plavu, jednu sa zvjezdastim (104) i jednu sa prugastim (02) magnetom po 17,50 kuna.
Danas vam predstavljam zelenka kojim sam oduševljena:


Nisam željela klasičan zvjezdasti uzorak pa sam se malo poigrala prema uputstvima za Masura magnetne lakove. Preko Essie Licorice crnog laka nanijela sam sloj GR Magnetica uz par vodoravnih poteza četkicom, a zatim mirno držala magnet desetak sekundi (probala sam kao što piše na Masurinim uputstvima pomicati magnet, ali to nije bilo uspješno). Jako mi se sviđa kako je ispalo :)


Nosila sam ga jedan dan samog, a onda odlučila pečatirati. Ponovo sam posegnula za čipkom sa Born Pretty BP-L020 pločice, koja će mi, već vidim, često biti u upotrebi :)


Oduševljena sam efektom i molim vas za preporuke dobrih magnetnih lakova :)
Nadam se da se i vama sviđa!



srijeda, 3. veljače 2016.

Sjećanja jedne gejše :)

Prva tema ovomjesečnog izazova na instagramu u kojem sudjelujem, a koji je pripremila @clairestelle8 bila je manikura prema najdražoj knjizi ili filmu. Odlučila sam se Sjećanja jedne gejše i jako sam zadovoljna kako je ispalo


Iako se obično razočaram kada gledam film napravljen po knjizi nakon što pročitam knjigu, ovdje to nije bio slučaj jer mi je i film bio podjednako dobar :)
Ovo je ujedno bio moj prvi pokušaj dvostrukog pečatiranja, a zasigurno ne i posljednji.

Za ovu manikuru koristila sam sljedeće:

China Glaze White Out
Essie Licorice
El Corazon lakovi za pečatiranje: crni, bijeli i crveni
Creative Shop pečat i strugalica

Nadam se da vam se sviđa!




ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Moyou London Enchanted 16

Manikura inspirirana šalicom za čaj :)


Jako sam zadovoljna ovom manikurom, ali je nažalost nikako nisam uspjela dobro fotkati :(
Uživo izgleda puno bolje, baš porculanski, a ovako na slikama pomalo blijedo i mutno, iako sam fotkala ni sama ne znam koliko puta i iz ne znam koliko različitih kutova. Morat ćete mi vjerovati na riječ :)

Proizvodi koje sam koristila:
El Corazon Active Bio-gel bazni lak
China Glaze White out
China Glaze I sea the point za pečatiranje
Moyou London Enchanted 16 pločica
El Corazon Top coat like gel
Creative Shop pečat i strugalica